پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه شنوایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، از پوشش ۹۴ درصدی برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان در کهگیلویه و بویراحمد تا سال گذشته خبر داد

 کارشناس برنامه شنوایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، از پوشش ۹۴ درصدی برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان در کهگیلویه و بویراحمد تا سال گذشته خبر داد.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، محسن مجیدیان گفت: روز جهانی شنوایی هر ساله ۳ مارس برای افزایش آگاهی در مورد چگونگی پیشگیری از ناشنوایی و کم شنوایی و ترویج مراقبت از گوش در سراسر جهان برگزار می‌شود و شعار امسال مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم نام‌گذاری شده است.




وی تصریح کرد: نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاری‌های بدو تولد محسوب می شود. سازمان جهانی بهداشت گزارشی را ارائه کرده است که بنابر آن آمار کم شنوایی ناتوان کننده از میزان 360 میلیون نفر در سال 2103 به 466 میلیون نفر ( 5%از جمعیت جهان)در سال 2019 در جهان رسیده است. بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی شنوایی در سوم مارس 2018 قریب 900 میلیون نفر در سراسر جهان تا سال 2050 از کم شنوایی ناتوان کننده رنج خواهند برد.




مهندس محسن مجیدیان با بیان اینکه شیوع کم شنوایی در دوره نوزادی 1تا3 تولد در هر1000تولد زنده گزارش شده است، گفت: شیوع کم شنوایی در کودکان بدو ورود به مدرسه 5.2درصد و در کودکان سن مدرسه 15-11درصد گزارش شده است.


دلایل اصلی رشد بالای کم شنوایی در جهان طی این سال ها، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت‌های گوش و دیگر عفونت‌ها و بیماری‌هایی مانند سرخک، اوریون، سرخجه، مننژیت، سیتومگالوویروس، استفاده بی رویه


و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی مانند داروهای سل و مالاریا و مصارف ناصحیح از آنتی بیوتیک‌های 


قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند مثل محیط‌های شغلی و نظامی و استفاده بی رویه از تلفن های همراه


و دستگاههای صوتی شخصی در اماکن تفریحی و محل کار می باشد.




وی بیان کرد: تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی در به حداقل رساندن عواقب کم شنوایی به ویژه برای کودکان بسیار حائز اهمیت است.




مجیدیان، اضافه کرد: خوشبختانه برنامه پیشگیری و کنترل کم شنوایی نوزادان و کودکان و فرآیند ثبت خدمات ارزیابی غربالگری شنوایی 5-3روزگی نوزادان و مابقی گروه‌های سنی در سامانه پرونده الکترونیک سلامت در سطح پایگاه‌های سلامت بیمارستانی، پایگاه‌های سلامت شهری وخانه های بهداشت روستایی در حال اجرا است که در این برنامه مراقبین سلامت وبهورزان پس از بررسی عوامل خطر کم شنوایی نوزادان ومابقی گروه های سنی را برای انجام تست غربالگری به مراکز مربوطه ارجاع می دهند.




وی گفت: کلیه افرادی که بصورت مشکوک مشخص می‌شوند تا حصول نتیجه نهایی تشخیصی و درمانی مقتضی ،پیگیری و در سامانه الکترونیک سلامت ثبت می شوند.




مجیدیان در پایان خاطرنشان کرد: میزان پوشش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان در استان تا پایان سال گذشته  ۹۴درصد است.


پایان پیام/ سید حسین رازیان